- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 10 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
2010-04-27 o 23:21 #124509
RedakcjaModeratorWładysław Grodecki
Kartograf, przewodnik i pilot turystyczny. Wędruje po świecie od 30 lat; odwiedził wszystkie kontynenty (poza Antarktydą). Przed 25 laty spędził na pustyni 18 miesięcy .W latach 1980-92 zorganizował kilka wielkich wypraw trampingowych (Skandynawia, W ostatnich 10 latach odbył 4 wielkie wyprawy w tym 3 samotne dookoła świata.
Attachments:2010-04-28 o 02:46 #124512Anonimowy
GośćNie jestem pewien czy bycie poszukiwanym listem gończym w Pakistanie jest powodem do dumy. Pamiętajmy, że w Pakistanie zamordowanoi naszego rodaka Piotra Stańczaka i chwalenie się byciem poszukiwanym przez rząd tego kraju jest nieco cyniczne…
2010-04-28 o 17:31 #124516Anonimowy
GośćMichał, a mógłbyś napisać coś więcej w tym temacie. O co dokładnie chodzi?
2010-05-03 o 00:46 #124533Anonimowy
GośćOb Grodecki chwali się – na pierwszym miejscu – że był poszukiwany listem gończym w Pakistanie.
Pakistańscy bandyci porwali i brutalnie zamordowali śp Piotra Stańczaka z Geofizyki Kraków. Bandyci z tegoż kraju dokonali morderczego rajdu na Bombaj, gdzie zabili ponad 100 osób. Nie dalej jak dobę temu pakistańscy bandyci przyznali się do nieudolnego podłożenia bomby w Nowym Jorku. Z tymi właśnie sprawami kojarzy mi się pakistański bandytyzm. Czy z takimi indywiduami identyfikuje się ob Grodecki? „Śródziemie” to klub podróżników a nie (póki co) „knajpa morderców” jak śpiewa Kazik S.
Na prelekcję nie przyjdę, bop nie mam zamiaru słuchania propagandy kogoś, kto publikuje w „naszym dzienniku” czy „gazecie polskiej”.2010-05-09 o 23:41 #124601Anonimowy
GośćA może to spotkanie to dobra okazja abyś osobiście go zapytał z czym się identyfikuje? Michał – możesz już nie mieć takiej okazji a może w takim razie warto zadać temu Panu parę trudnych pytań??
2010-05-10 o 01:49 #124603Anonimowy
GośćIstnieje poważna przeszkoda w zadaniu „trudnych pytań”. Otóż 17 maja na godz. 16.15 jestem zaproszony do PTG na referat polsko-słowacki. Autorzy zawiadamiają, że po dyskusji przewidziana jest konsumpcja „regionalnych produktów spiskich”. Tak więc nie godzi się, aby zadawać „trudne pytania” w stanie różnym od umożliwiającego prowadzenie pojazdów mechanicznych. Takie zachowanie było by dowodem braku kultury i swoistym „strzałem w stopę”, tak więc „konieczności wektory” uniemożliwią mi zapoznanie się z radiomaryjnymi wywodami w „Śródziemiu”.
2010-05-10 o 12:39 #124611Anonimowy
GośćNo tak, a z tymi wektorami to lepiej uważaj :laugh:
2010-05-10 o 13:19 #124613Anonimowy
GośćNiestety – doświadczenie z „rydzykowcami” pokazuje, że nie bardzo s ą podstawy do dyskusji z nimi. O co mam go pytać?
Zresztą, możewmy przyjść po referacie podchmieloną ekipą i zrobić skandal, ale czy o to chodzi? -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.